Keresés

Online jegyvásárlás

Gyógyvíz a föld mélyéből

 

egy kis történelem
GYÓGYFORRÁS SZÜLETIK

 

 

Budapest világszerte híres gyógyvizeiről. A margitszigeti kút feltárása és kifúrása Zsigmondy Vilmos nevéhez fűződik.

Ez volt a bányászmérnök első jelentős munkája, mely 1867 tavaszán meg is hozta gyümölcsét: a korabeli szemtanúk szerint még soha nem tapasztalt, meglepő látványt nyújtott a kútból magasan feltörő vízsugár a sziget északi részén.

A forrás erős kénes szagot árasztott. A kútból feltörő víz olyan bőséges volt, hogy a mai napig működő mesterséges vízesést és tórendszert is ez táplálja.

 

mélyről jövő gyógyerő
SZENT MAGDA GYÓGYVÍZ

 

 

 

A Palatinus vízellátását a Margitsziget fúrt termál kútjai biztosítják.

Közülük a legjelentősebb a 310,75 méter mélységű Magda hévízkút.

A sziget Buda felőli oldalán felszínre törő 79 oC -os Szent Magda gyógyvíz útja során 68,9 oC-osan érkezik meg a fürdőbe, ez látja el a beltéri 36 oC-os gyógymedencét vízzel.

 

testi-lelki gyógyulás
A GYÓGYVÍZ JÓTÉKONY HATÁSA

 

 

A gyógyvíz magas ásványi anyag tartalma miatt elsősorban gyógyászati célokat szolgál, de egészségmegőrző, vitalizáló, közérzetjavító hatása miatt a wellness területén is kiválóan alkalmazható.

Az oldott ásványi anyagok a bőrön keresztül szívódnak fel, majd bekerülnek a vérkeringésbe, így fejtik ki jótékony hatásukat.

A víz kúraszerű alkalmazása bizonyítottan a leghatékonyabb, de már rövid idejű benntartózkodás is hatásos lehet panaszaink enyhítésében.

 

vízminősítés
A GYÓGYVÍZ TÍPUSA

 

 

A gyógyvíz minősítésű víz típusát tekintve kis sókoncentrációjú, kalcium -, magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos és szulfátos gyógyvíz, melynek fluorid és metakovasav tartalma is jelentős.

Az összes oldott ásványi anyag tartalma 1205 mg/liter.

A kalcium gyulladáscsökkentő, továbbá a csontritkulásban szenvedőknél hatásos, a magnézium az izmok működőképességét javítja és fokozza a szervezet stressztűrő képességét.