Hírek Kíváncsi a legfrissebb hírekre? Iratkozzon fel a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. RSS csatornáira!

2017-től egész évben nyitva tart a fürdő

2016-04-22

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. 2015 novemberében (a Paskál fürdő fejlesztésének megindítása után) elkezdte a Palatinus Strandfürdő felújítására és bővítésére irányuló beruházását is.

2017-től egész évben nyitva tart a fürdő

A projekt elsődleges célja a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése. Terveink között szerepel egy alagsori wellness részleg kialakítása, a szükséges kiszolgálóterek (öltöző-, mosdó-, és személyzeti területek) kiépítésével. Az épület egészét akadálymentessé alakítjuk. A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restauráljuk, a vizesblokkok átfogó felújításon esnek át. Az épület homlokzatát az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítjuk fel, maradéktalanul betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait.

Az erősen leromlott állapotú vendéglátó-kiszolgáló egység (volt Imi büfé) egyes részeit már le kellett zárni a vendégforgalom elől. A beruházás során megújul mind az épület, mind közvetlen környezete, hogy a nyári szezon kiemelt időszakaiban is maradéktalanul ki tudja szolgálni vendégeinket. Ezen a területen is tervezünk funkcióbővítést, hiszen a tetőszinten található területet a nyári táborok résztvevőinek alakítjuk ki, így rosszidő esetén is tudnak programokat biztosítani a gyerekek részére.

A termálmedence fölé lefedést tervezünk, ami a strandszezonon kívül tovább növeli a fürdőzök komfortérzetét, napsütéses időben pedig árnyékot ad. További jelentős munkarész lesz a nagymedence körüli lábmosó átfogó rekonstrukciója.

A beruházás értéke nettó 2,199 milliárd Ft. A fürdő a 2016-os nyári szezonban változatlanul nyitva tart, a megújult fürdő átadása 2017. második negyedévében várható.

A felújítás ideje alatt az alábbi változások lépnek érvénybe:
- Az átöltözést váltókabinokban, a ruhatárolást lehetőségét szekrényekben és fogasolóban biztosítjuk. Kabinos átöltözési lehetőséget az építkezés ideje alatt nem tudunk biztosítani.
- Öltözőinket kamerákkal szereltük fel.
- A férfi-női napozó teraszok és a szauna szünetelnek.
- Nem igényelhetőek masszázsok.

Kapcsolódó galériák:

Közlemények

Változások a felújítás alatt, 2016-04-27
A felújítás alatt az átöltözést váltókabinokban, a ruhatárolást lehetőségét szekrényekben és fogasol...

Változások a felújítás alatt, 2016-04-27 Bezárás

A felújítás alatt az átöltözést váltókabinokban, a ruhatárolást lehetőségét szekrényekben és fogasolóban biztosítjuk. Kabinos átöltözési lehetőséget az építkezés ideje alatt nem tudunk biztosítani. Öltözőinket kamerákkal szereltük fel. A férfi-női napozó teraszok szünetelnek. Masszázsok nem igényelhetőek. Köszönjük megértésüket!

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT., 2013-09-16
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén a jogosultság igazolása k...

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT., 2013-09-16 Bezárás

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén a jogosultság igazolása kötelező. Azon fürdőinkben, amelyekben nyugdíjas belépő váltható, a kedvezményes jegyet a nyugdíjas igazolvány felmutatásával áll módunkban biztosítani.

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT., 2012-10-02
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy 2012. október 3-tól a társadalombiztosítás által támogatott ...

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT., 2012-10-02 Bezárás

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy 2012. október 3-tól a társadalombiztosítás által támogatott 01 medencefürdő kezelés esetében a térítési díj előre történő befizetésének lehetősége megszűnik.